Betalingsregeling aanvragen

Betalingsregeling aanvragen

Als huurder heeft u met ons afspraken gemaakt over het betalen van de huur. U betaalt de huur van uw woning vooraf, dus vóór de eerste dag van de maand.

Mogelijk kunt u de huur een keer niet op tijd betalen. In dat geval is het belangrijk dat u vooraf contact opneemt met een van onze woonconsulenten. Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing.

Betalingsachterstand

Als de huur niet op tijd is betaald en u heeft dit niet bij ons gemeld, krijgt u een eerste betalingsherinnering. Als u na meerdere herinneringen niet betaalt en niet reageert als wij contact met u zoeken, starten wij een incassoprocedure bij de deurwaarder. Een incassoprocedure is de manier waarop we ervoor zorgen dat u uw schulden terugbetaalt. De kosten hiervoor moet u betalen.

Een betalingsregeling aanvragen

U kunt een betalingsregeling aanvragen om te voorkomen dat er een steeds grotere huurachterstand ontstaat. Neem daarvoor contact op met onze woonconsulenten via 0226-33 14 70 of het contactformulier.

Hulp bij betalingsproblemen

Hoe vervelend een situatie soms ook is, bedenk dat er altijd een oplossing is. Maar wacht niet te lang met het vragen van hulp, hoe lastig dat soms ook is of lijkt.

Wij zijn betrokken en willen helpen om een uitzichtloze situatie te voorkomen. Onze woonconsulenten zijn ook opgeleid tot budgetcoach en zullen uw situatie met aandacht en vertrouwelijk behandelen. Meer informatie vindt u in deze flyer

Veel gestelde vragen

Voor het aanvragen van een betalingsregeling neemt u contact op met een van onze woonconsulenten. Dit kan via e-mail of telefoonnummer 0226 - 33 14 70 of het contactformulier. De woonconsulent bespreekt met u de situatie en maakt afspraken over de betaling.

Daarna ontvangt u binnen een week een schriftelijke bevestiging. Hierin staat in hoeveel periodes (termijnen) u de betalingsachterstand gaat betalen en wat de bedragen per periode zijn.

Voorwaarden betalingsregeling

U spreekt met ons af dat u iedere maand het afgesproken deel van de betalingsachterstand én de maandhuur betaalt. Als de betalingsregeling is gestart, kunt u deze afspraken niet meer wijzigen. Als er extra betalingen zijn, dan tellen wij deze bij de laatste termijnen van uw betalingsregeling op. Als u deze afspraak niet nakomt, stopt de betalingsregeling. Dit is het geval als u te laat betaalt of niet het hele bedrag betaalt. Er wordt dan een incassoprocedure gestart om de totale betalingsachterstand van u te eisen. Een incassoprocedure is de manier waarop we ervoor zorgen dat u uw schulden terugbetaalt. 

Bezwaar maken

Afspraken die wij maken over de betalingsregeling sturen wij u altijd in een brief. Wilt u bezwaar maken, dan moet u dit ook per brief doen.

Als u een betalingsachterstand heeft en u zit in de schuldhulpverlening, dan vragen wij u de schriftelijke bevestiging (de brief of het bericht) van de toelating van de schuldhulpverlening naar ons te sturen. De maandhuur moet altijd op tijd voldaan worden zodat de betalingsachterstand niet hoger wordt. Uw schuldhulpverlener moet zo snel mogelijk contact met ons opnemen.

Als huurder bent u er altijd zelf verantwoordelijk voor dat u de huur op tijd betaalt.

Als u een betalingsachterstand heeft, kan het zijn dat u hierover door ons gebeld wordt. Wij doen dit om u te herinneren aan de betalingsachterstand. Verder proberen wij hiermee te voorkomen dat wij een incassoprocedure moeten starten om uw openstaande betaling van u te eisen. Een incassoprocedure is de manier waarop we ervoor zorgen dat u uw schulden terugbetaalt. 

Ook als uw huur door een instantie (bijvoorbeeld de sociale dienst of een schuldhulpverlener) wordt betaald kunnen wij u bellen over de betalingsachterstand. 

Als u een betalingsachterstand heeft, kunnen wij op huisbezoek komen. Wij doen dit om afspraken te maken over de betaling en willen voorkomen dat wij een incassoprocedure via de deurwaarder moeten opstarten. Het huisbezoek biedt u een laatste mogelijkheid om een incassoprocedure te voorkomen. Een incassoprocedure is de manier waarop we ervoor zorgen dat u uw schulden terugbetaalt. 

Als u een brief ontvangt waarin staat dat u een betalingsachterstand moet betalen (sommatie), dan geven wij u nog 14 dagen om de betalingsachterstand te betalen. Als u binnen deze periode (termijn) betaalt, hoeft u nog geen extra kosten te betalen. Als u de verschuldigde betaling niet binnen de gestelde periode betaalt, dan vragen wij de deurwaarder de zaak over te nemen. Hiervoor brengt de deurwaarder ook incassokosten in rekening die u moet betalen.

Als u een betalingsachterstand heeft, dan stuurt Woonstichting Langedijk eerst een schriftelijke aanmaning (via een brief) en daarna een sommatie (via een brief). Als u de verschuldigde betaling niet binnen de voorgestelde periode (termijn) heeft betaald, dan vragen wij de deurwaarder de zaak over te nemen. De deurwaarder start een procedure om het nog niet betaalde bedrag van u te eisen. Hiervoor brengt de deurwaarder incassokosten in rekening die u ook moet betalen.

Contact via deurwaarder

Vanaf het moment dat de betalingsachterstand is overgenomen door de deurwaarder, loopt al uw contact hierover met de deurwaarder. U kunt dan geen contact meer opnemen met Woonstichting Langedijk over de betalingsachterstand. Ook een betalingsregeling is niet meer mogelijk. Als u vindt dat het bedrag niet klopt of niet terecht is, kunt u dit bespreken met de deurwaarder. In de brief staat wie uw zaak behandelt. Wij stoppen de incassoprocedure bij de deurwaarder pas als de volledige betaling door u is betaald.